äcklig mat på en anstalt!

Pratade vid lunch med Daniel. Han är lite ledsen över att det är så dålig mat på anstalten. Men nu har han fått ett jobb som "snickare". Han jobbar tillsammans med en kille som han ändå har talat med. Så det är väl helt okej. Det är långt kvar tills han får komma hem till mig :(. Trist.

Är det någon som har erfarenhet av detta? I needs some help maybe. /Angelica


Kommentarer
Postat av: Sandra

Hej. Jag vet precis hur du känner dig, har varit med om samma sak.. Det blir lättare med tiden, bara du inte känner dig som en fånge i ditt hem eftersom det är billigare att ringa hemtelefonen. För det gjorde jag, jag kunde sitta hemma i flera timmar och bara vänta på att han skulle ringa, ville knappt gå ut med hunden för jag va rädd att missa hans samtal.. Man gör ju vad som helst för att bara få prata med den man älskar i 5 min :)

2010-02-03 @ 23:21:33
Postat av: Synnöve

Nej har ingen erfarenhet så.

Men det blir bättre.

Hur länge ska han sitta där?

Om han tycker maten är äcklig på fängelset ska han tänka på skolbarnen som får mat som är ännu värre. De som sitter på anstalt får mat som kostar nästan 10 gånger mer/port än vad skolmaten kostar för våra barn.

Så jag tycker nog inte han ska klaga på det.

Kramen Synnöve.

2010-02-04 @ 13:58:43 URL/Bloggadress: http://nabolandet.blogspot.com
Postat av: Barbro

Kan bara inte låta bli att kopiera från kriminalvårdens hemsida om just maten på anstalter.Mat

Många vill veta vad maten kostar i fängelse. Det är faktiskt den vanligaste frågan vi får i Kriminalvården.Maten kostar cirka 45 kronor per dygn för varje intagen och då ska man komma ihåg att det är kostnader för frukost, lunch och middag samt mellanmål (fika). Man kan därför inte jämföra kostnaderna med den lunchportion som eleverna får i skolan.Man ska också komma ihåg att en intagen vistas dygnet runt i fängelset, alla dagar året runt. Då blir maten viktig, eftersom det kan vara ett av de få avbrott i tristessen och kanske är det första gången på många år som den intagne får lagad mat. Maten som serveras är vanlig husmanskost, till exempel köttbullar och makaroner, raggmunk eller ärtsoppa och pannkakor.Vissa intagna lagar sin mat själva som en del i träningen. Detta kallas för självförvaltning.Ha de så jätte bra.

2010-02-08 @ 19:14:22


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback